Beperkt houdbare films
Tot de komst van de filmdistributie en de opkomst van de bioscopen, rond 1910, was filmproductie in Nederland bijna altijd gekoppeld aan de directe vertoningspraktijk van producenten. Vooral reisbioscoopexploitanten produceerden films als aanvulling op de door hen aangekochte films. Meestal maakten zij lokale opnamen of plaatselijke actualiteiten en in een enkel geval een korte fictiefilm.
Deze opnamen hadden een beperkte bruikbaarheid, aangezien ze alleen interessant waren voor de plaatselijke bevolking. De meeste films hadden dan ook een vertoningsduur van hooguit een paar weken. Daarna hadden ze weinig tot geen waarde meer. Slechts in een enkel geval werden films bewaard voor latere vertoningen, bijvoorbeeld actualiteiten die landelijke bekendheid hadden gekregen of uitzonderlijke films als De mésaventure van een Fransch heertje zonder pantalon aan het strand van Zandvoort.
Het lijdt dan ook geen twijfel dat veel van deze opnamen na verloop van tijd vernietigd werden. Ze vormden een ballast voor rondreizende exploitanten. Van de honderden opnamen van Alberts Frères zijn er maar enkele bewaard gebleven.